Introductie

In deze workshop zal Sandra Veenstra doceren in het werken met complexe somatische verschijnselen tijdens de behandeling met EMDR en/of in een therapeutische behandelcontext zoals CGt. Er wordt aandacht besteed aan de neurowetenschappelijke achtergrond van somatische klachten, waarbij het bij trauma-patiënten veel voorkomende fenomeen van somatisch dissociëren en de relatie daarvan met chronische pijn specifiek aan bod zal komen. Naast het komen van klachten tot behandelplan worden vooral diverse praktische interventies, tips en trucs doorgenomen en geoefend om de creativiteit van de deelnemers te stimuleren en de EMDR-behandelingen te verbeteren bij patiënten met complexe of belemmerende somatische klachten. Het gaat hierbij om het integreren van neurowetenschappelijke kennis over de problematiek in de behandeling.

Het doel:

  1. Het verbeteren van de neurowetenschappelijke kennis over chronische pijn en somatische dissociatie
  2. Het kennis maken en oefenen met interventies die somatische dissociatie en chronische pijn kunnen verminderen
  3. Het leren hoe de interventies die somatische dissociatie en chronische pijn kunnen verminderen vorm kunnen krijgen via integratie in het EMDR-behandelprotocol

Docent

Literatuur

Wordt tijdens de cursus aangeboden.

Accreditaties

NIP-Eerstelijnspsychologie

Herregistratie6

NVvP

Nascholing psychiatrie6

VGCt

Nascholingscursus6

FGzPt (KP'ers)

FGZP Bij- en nascholing6

Vereniging EMDR Nederland

Algemene scholing (breed) 3
Vakinhoudelijke scholing (smal)3

Praktische informatie

Locatie
Zernikepark 12, 9747 AN Groningen
Data
29-10-2021, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
Tarief
€ 250,00 (Inclusief koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur. )
Deelnemers
Maximaal 24 deelnemers

Doelgroep
Psychologen (GZ en KP) en psychiaters. Om deze workshop te kunnen volgen dient u minimaal een door de VEN (Vereniging EMDR Nederland) erkende basisopleiding te hebben gevolgd. Indien u een niet VEN-erkende basisopleiding heeft gevolgd, is deelname helaas niet mogelijk.

Annuleren
U kunt tot 2 weken voorafgaand aan de cursus kostenloos annuleren.

 

Voorwaarden voor deelname

Deze workshop heeft betrekking op het toepassen van EMDR. Derhalve is het afgerond hebben van (minimaal) een erkende basisopleiding (VEN) een voorwaarde voor deelname.

Aanmelden

Deze cursus is vol! Je kunt je nog wel aanmelden, maar dan kom je op de wachtlijst.

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

De factuur wordt per e-mail gestuurd. Indien uw werkgever betaalt en/of de factuurgegevens afwijken van de contactgegevens, wilt u dan het juiste factuuradres + e-mail opgeven bij stap 3. Alvast bedankt.