Introductie

Introductie/inhoud:

Mindfulness in therapie, coaching en andere helpende gesprekken is een vaardigheidstraining. Hierin wordt geleerd tijdens cliëntcontacten mindfulness te belichamen en mindfulness te gebruiken als vaardigheid ten behoeve van aandacht en emotieregulatie bij een grote diversiteit van psychische problemen en andere hulpvragen.

Doelen:

Het opdoen van ervaring met mindfulnessoefeningen en het toepassen ervan in zowel uw eigen privé-leven als in uw professionele leven. Het leren overdragen van mindfulnessoefeningen aan cliënten en het kunnen integreren van mindfulness in behandelingen; bij psychische klachten en/of in andere begeleidingstrajecten.

Docent

Literatuur

Verplichte Literatuur:
– Pollak, S.M., Pedulla, T. & Siegel, R.D. (2015) Mindfulness in de klinische praktijk. Essentiële vaardigheden. Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds
– Germer C. & Siegel Ronald D. Wisdom and Compassion in Psychotherapy. Deepening mindfulness in clinical practice. New York/London; The Guilford Press
– Hulsbergen M. (2009) De aandachtsvolle therapeut. Amsterdam; Boom Uitgevers

Aanbevolen literatuur:
– Kabat-Zinn J. – Handboek Meditatief ontspannen

Accreditaties

FGzPt (KP'ers)

Klinisch psycholoog22

NIP - lichaamsgericht werken

Interventievaardigheden12
Diagnostiek en indicatiestelling6
Algemene kennis en vaardigheden6

VGCtNiet mogelijk

Praktische informatie

Locatie
Online cursus
Data
04-06-2021, 09:30 - 16:30 (inloop v.a. 09:00)
11-06-2021, 09:30 - 16:30 (inloop v.a. 09:00)
18-06-2021, 09:30 - 16:30 (inloop v.a. 09:00)
25-06-2021, 09:30 - 16:30 (inloop v.a. 09:00)
Tarief
€ 995,00 (Aangepast tarief online cursus)
Deelnemers
Maximaal 14 deelnemers

Doelgroep:
De training is bedoeld voor psychologen, psychiaters pedagogen, coaches, trainers, maatschappelijk werkers, SPV-ers, etc. die hun therapeutische mogelijkheden willen uitbreiden.

Als je een of meer van de volgende vragen bevestigend kunt beantwoorden, dan voldoe je aan de voorwaarden om deel te nemen en ben je van harte welkom bij deze vierdaagse:
– Heb je eerder al kennis gemaakt met mindfulness en een training mindfulness en/of compassie gevolgd?
– Wil je graag weten of en hoe je hiermee kunt werken in je eigen werk als professional?
– Wil jij je therapeutische houding onderzoeken en ben je er nieuwsgierig naar hoe mindfulness en mindfulness gebaseerde oefeningen voor jezelf van betekenis kunnen zijn?
– Wil je verdieping van je basale therapeutische kwaliteiten; aandacht, acceptatie, empathie, compassie en gelijkmoedigheid?

Aanmelden

Je kunt je voor deze cursus niet meer aanmelden.