- Wij zijn op dit moment bezig met onze aanvraag bij de NRTO. Tot nader bericht is het helaas nog niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-budget.

Introductie

Een affectfobie is een (onbewuste) angst voor verlangens en gevoelens. Om deze interne fobie te behandelen wordt steeds vaker de Affect Fobie Therapie (AFT) ingezet. Met behulp van onder meer de conflict- en personendriehoek van Malan werk je aan herstructurering van de afweer, het gevoel en het zelfbeeld van de patiënt en diens beeld van de ander.

De Affectfobietherapie (AFT), is een integratieve behandeling, die steeds meer wordt toegepast in de ambulante en semi-ambulante GGZ. AFT valt onder de kortdurende psychodynamische psychotherapieën en is een evidence based behandeling voor patiënten met een depressieve- of angststoornis en voor patiënten met een ontwijkende, afhankelijke of dwangmatige persoonlijkheidsstoornis. In AFT zijn experiëntiële en cognitief gedragstherapeutische technieken geïntegreerd.

 

Docent

Literatuur

Verplichte literatuur (zelf aanschaffen):

  • Dam, Q.D. van. Affectfobietherapie in de praktijk. Amsterdam: Hogrefe (2e druk 2020). ISBN: ISBN: 9789492297013

Verplichte literatuur (wordt verstrekt):

  • Handouts

Aangevuld met artikelen:

Accreditaties

FGzPt (KP'ers)aanvragen
VGCtaanvragen
NVP (Kwaliteitsregister Psychotherapie)aanvragen

Praktische informatie

Locatie
Zernikepark 12, 9747 AN Groningen
Data
17-02-2023, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
10-03-2023, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
Tarief
€ 525,00 (Incl. koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur.)
Deelnemers
Maximaal 14 deelnemers

Doelgroep (voorwaarden voor deelname):
Deelname is mogelijk als je geregistreerd Cognitief gedragstherapeut, BIG geregistreerd psychotherapeut, klinisch psycholoog, GZ-psycholoog of psychiater bent. En voor hen die daarvoor in opleiding zijn.

 

Aanmelden

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

De factuur wordt per e-mail gestuurd. Indien uw werkgever betaalt en/of de factuurgegevens afwijken van de contactgegevens, wilt u dan het juiste factuuradres + e-mail opgeven bij stap 3. Alvast bedankt.