- Wij zijn op dit moment bezig met onze aanvraag bij de NRTO. Tot nader bericht is het helaas nog niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-budget.

Introductie

Inleiding:
EMDR en schematherapie hebben gemeenschappelijk dat ze de huidige problematiek van een patiënt verbinden met traumatische, ontwrichtende ervaringen uit het verleden. Beide modellen zijn dan ook sterk gericht op het herstellen van de gevolgen van deze ervaringen. Deze gemeenschappelijke visie op psychopathologie maakt dat beide modellen zich goed laten combineren. Dit wordt in de praktijk ook al veel gedaan. In deze workshop wordt besproken op welke punten beide methodes elkaar aanvullen, kunnen worden afgewisseld en/of geïntegreerd.

Onderwerpen / thema’s:

  • het behandelen van trauma’s binnen een persoonlijkheidsbehandeling
  • het omgaan met modi tijdens traumabehandeling
  • voor- en nadelen van de affectbrug
  • de werkwijze ‘EMDR rechtsom’ binnen de schematherapie
  • het combineren van EMDR en Imaginaire Rescripting

Docent

Literatuur

– Dijk, J. van, Hornsveld, H.K. & Koolstra, T. (2015). EMDR en schematherapie. In: Oppenheim, Hornsveld, ten Broeke en de Jongh (red.) Praktijkboek EMDR deel II. Toepassingen voor nieuwe patiëntengroepen en stoornissen. Amsterdam: Pearson.
– Driessen, A. & ten Broeke, E (2014). Schematherapie en EMDR gecombineerd bij complexe traumagerelateerde problematiek. In: Gedragstherapie, jaargang 47, nummer 3, pp. 232 – 249.
– Hummel, L. & Driessen, A. (2018) Traumabehandeling met het schemamodusmodel en EMDR. Gedragstherapie, 51, 186-206.
– Driessen, A. & Hornsveld, H.K. (2019). Traumabehandeling met een combinatie van EMDR en imaginaire rescripting. PsyXpert, 1, 31-38.

Bovenstaande artikelen zijn te downloaden via de site van Hellen Hornsveld.

Accreditaties

FGzPt (KP'ers)388426
VGCtaanvragen
NIP-Eerstelijnspsychologieaanvragen
Vereniging EMDR Nederlandaanvragen
Vereniging schematherapieaanvragen

Praktische informatie

Locatie
Zernikepark 12, 9747 AN Groningen
Data
30-06-2023, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
Tarief
€ 240,00 (Incl. koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur.)
Deelnemers
Maximaal 24 deelnemers

Annuleren
Zie annuleringsvoorwaarden.

Doelgroep
Deelnemers hebben een door de Vereniging EMDR erkende EMDR vervolgtraining afgerond en bij voorkeur een afgeronde vervolgtraining schematherapie. In ieder geval is de basistraining van beide vereist.

Aanmelden

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

De factuur wordt per e-mail gestuurd. Indien uw werkgever betaalt en/of de factuurgegevens afwijken van de contactgegevens, wilt u dan het juiste factuuradres + e-mail opgeven bij stap 3. Alvast bedankt.