- Wij zijn op dit moment bezig met onze aanvraag bij de NRTO. Tot nader bericht is het helaas nog niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-budget.

Introductie

Update EMDR Standaardprotocol (voor volwassenen en Kind&jeugd)

 

Introductie/inhoud:
EMDR is een effectief gebleken behandeling voor een posttraumatische stressstoornis en bij trauma- en stressorgerelateerde problematiek. Bij EMDR wordt de cliënt verzocht een akelige herinnering op te roepen, waarna een afleidende stimulus wordt geïntroduceerd. Er is ruime wetenschappelijke evidentie voor de effectiviteit van EMDR in de behandeling van PTSS en traumagerelateerde problematiek bij volwassenen en ouderen.

Deze bijscholingsdag gaat over het optimaal toepassen van het EMDR standaardprotocol in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen. In het handboek EMDR (7e editie) (de Jongh & ten Broeke, 2019) worden de fasen van het EMDR standaardprotocol belicht. Aan de hand van de nieuwste inzichten zullen we in deze workshop de fasen nader specificeren en aansluitend per fase bijscholing bieden aan de hand van presentaties, videomateriaal, ingebrachte casuïstiek en het bespreken van vragen.

We herkennen ons in de uitspraak van Deany Laliotis: ‘EMDR therapy is relatively easy to learn but surprisingly hard to do’.

 Het doel:
Doel van deze workshop is de toepassing van het standaardprotocol te vergemakkelijken om zodoende optimale EMDR therapie te kunnen bieden. Subdoelen:

  • Verdieping van kennis en vaardigheden over het standaardprotocol aan de hand van ingebrachte casuïstiek en vragen.
  • Een vergroot zelfvertrouwen in het optimaal kunnen toepassen van de fasen van het standaardprotocol.

Voor wie:
De workshop is speciaal bedoeld voor de EMDR therapeut die alleen de VEN erkende basistraining EMDR (volwassenen of Kind & Jeugd) heeft gevolgd en graag het handelen wil optimaliseren.

Docenten

Literatuur

De cursist dient bekend te zijn met de inhoud van dit handboek:

Jongh, A. de en E. ten Broeke
Handboek EMDR: Een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma (nieuwst druk). Totaal 222 pagina’s.

Accreditaties

VGCt

Nascholingscursus6

FGzPt (KP'ers)

Bij- en nascholing6

NIP K&J / NVO

Diagnostiek0,5
Behandeling2,5
Herregistratie6

Vereniging EMDR Nederland

Vakinhoudelijke scholing (smal)6

NVO466278

Praktische informatie

Locatie
Zernikepark 12, 9747 AN Groningen
Data
22-11-2022, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
Tarief
€ 325,00 (Incl. koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur.)
Deelnemers
Maximaal 24 deelnemers

Aanmelden

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

De factuur wordt per e-mail gestuurd. Indien uw werkgever betaalt en/of de factuurgegevens afwijken van de contactgegevens, wilt u dan het juiste factuuradres + e-mail opgeven bij stap 3. Alvast bedankt.