Maak gebruik van het STAP-budget voor cursussen van Psy-zo! Onderwijs, lees meer.

Introductie

Enkele reacties van deelnemers aan deze cursus:

          “Zeer inspirerend. Mijn werk is een stuk leuker geworden.”
          “Training waar ik heel blij van ben geworden.”
          “De eerste cursus in mijn (toch al lange) carrière waar ik zó enthousiast over ben.”

Introductie
‘Van je fouten leer je het meest …’ is het gezegde. Onderzoek laat echter zien dat je meer leert van je successen. Toch wordt in supervisie en intervisie nog vooral besproken wat er misgaat en hoe dat te herstellen is.

Bij positieve supervisie en intervisie draait het juist om wat er goed gaat en waarop verder gebouwd kan worden. Wat werkt? Hoe lukt dat? Wat zijn de sterke kanten van supervisanten en intervisanten en van jezelf als supervisor? En hoe zijn die kwaliteiten vaker in te zetten? Deze vernieuwende visie, gebaseerd op positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie, versterkt de competenties en vaardigheden van supervisanten en intervisanten. En dat is nu precies het doel van supervisie en intervisie.
In deze cursus presenteert Fredrike Bannink haar model gebaseerd op vier pijlers: doelformulering, het vinden van competenties, werken aan vooruitgang en reflectie. Elke pijler wordt onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek en geïllustreerd met praktijkvoorbeelden en oefeningen. Er is tevens aandacht voor de samenwerkingsrelatie tussen supervisoren en supervisanten, en tussen intervisanten onderling.

Inhoud
Ben jij supervisor, deelnemer aan, of begeleider van een intervisiegroep en wil jij meer nadruk leggen op successen en competenties? Wil jij leren met én van collega’s? Volg dan deze cursus. Naast de theorie van positieve supervisie en intervisie leer je deze positieve vorm van supervisie en intervisie toe te passen in de praktijk. Ook doe je inspiratie op om deze positieve focus in te zetten in je eigen werk en van je supervisanten.

Werkwijze/ werkvormen
Korte keynote presentaties door de docent, demo’s door de docent, plenair en in subgroepen oefenen met de vier pijlers van positieve supervisie en intervisie.

Het doel
Na de cursus:
– heb je een gedegen overzicht van de actuele stand van zaken van positieve supervisie en intervisie
– heb je geoefend met de vele praktische toepassingen, die je direct in je werk kunt inzetten
– heb je nieuwe inspiratie opgedaan voor hun eigen werk
– ben je in staat het werken met deze positieve focus over te dragen aan je supervisanten en collega’s

Docent

Literatuur

  • Bannink, F.P.  – Positieve supervisie en intervisie.
    Over dit boek dien je tijdens de cursus beschikken, en voorafgaand aan de cursus de inleiding en de hoofdstukken 1 t/m 4 te hebben lezen.

 

 

Accreditaties

VGCt

Nascholingscursus 20.0

FGzPt (KP'ers)

Bij- en nascholing 23.0

NIP K&J

Herregistratie 19.5
Overig 9.5

Workshops

Praktische informatie

Locatie
Zernikepark 12, 9747 AN Groningen
Data
11-05-2023, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
12-05-2023, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
16-06-2023, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
Tarief
€ 975,00 (Incl. koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur.)
Deelnemers
Maximaal 18 deelnemers

Voor wie
Alle supervisoren die samen met hun supervisanten op zoek willen gaan naar successen en competenties in plaats van mislukkingen en tekortkomingen.
Deelnemers aan of begeleiders van intervisiegroepen die deze visie willen leren kennen en inzetten in het leren van en met collega’s.
De cursus is geschikt voor uiteenlopende werksettingen zoals zorg en onderwijs, bedrijfsleven, coaching, mediation, en voor zowel HBO- als WO-geschoolden.

Annuleren:
Kijk voor de annuleringsvoorwaarden op onze pagina annuleren & algemene voorwaarden

Inschrijven

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

De factuur wordt per e-mail gestuurd. Indien uw werkgever betaalt en/of de factuurgegevens afwijken van de contactgegevens, wilt u dan het juiste factuuradres + e-mail opgeven bij stap 3. Alvast bedankt.