STAP-budget

Wat is het STAP-budget?
Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000,- aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen dit budget gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

Wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?
Dit kan per persoon één keer per jaar bij het bij het UWV. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor STAP-budget. De volgende aanvraagperiode start op 28 februari 2023 om 10:00 uur.

Kan ik een cursus bij Psy-zo! Onderwijs volgen met het STAP-budget?
Ja! Dit betekent dat jij als cursist met jouw STAP-subsidie een eendaagse of meerdaagse cursus/opleiding bij ons kunt volgen! Let er bij het aanvragen van de STAP-subsidie en het aanmelden bij één van onze cursussen/opleidingen goed op dat de startdatum valt binnen het juiste tijdspad. Dit houdt in dat de scholing in ieder geval 4 weken na en uiterlijk binnen 3 maanden na de aanvraagperiode moet starten.

Voorbeeld: je doet jouw subsidieaanvraag bij het UWV op 28 februari 2023, dan kun je een cursus volgen die start tussen 28 maart 2023 en 28 mei 2023. Je mag STAP-budget ieder kalenderjaar gebruiken voor één STAP-opleiding. Je mag dus niet meerdere (goedkopere) cursussen combineren in één STAP-aanvraag. Je mag per kalenderjaar dus maximaal één cursus starten met STAP-budget en hiervoor kun je maximaal €1.000,- vergoed krijgen.

Hoe meld ik mij via het STAP-budget aan bij een cursus van Psy-zo! Onderwijs
Kom jij in aanmerking voor het STAP-scholingsbudget en valt scholing die jij wilt volgen binnen drie maanden na de aanvraagperiode? Dan kun jij je via onze website inschrijven voor één van onze scholingen.

Je kunt je via onze website inschrijven voor de desbetreffende cursus of opleiding. U kunt dan in het veld ‘opmerkingen’ aangeven dat je gebruik wilt maken van het STAP budget.  Na de inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail. Wij sturen dan een aanvullende e-mail met het STAP-aanmeldbewijs.

Gezien het budget voor de subsidieaanvragen per tijdvak snel gaat, is het van belang dat je je vóór aanvang van het tijdvak (=28 februari 2023) inschrijft via onze website, zodat je al over het STAP-aanmeldbewijs beschikt. Deze kun je dan direct bij de aanvang van de start van het tijdvak indienen.

Kijk op de website van het UWV hoe het aanvragen in zijn werk gaat.

Aanvraag goedgekeurd, wat dan?
Is je aanvraag goedgekeurd dan wordt het STAP-budget overgemaakt naar de rekening van Psy-zo! Onderwijs, je hoeft daar dus verder niets voor te doen.

Voorbeeld 1
Volg je een cursus die minder dan €1000 kost, dan ontvang je dat bedrag als subsidie. Voorbeeld: je schrijft je in voor de cursus Werken met het Lichaam bij Trauma, welke €245,- kost. Dit is het bedrag dat je aan subsidie ontvangt. Dit bedrag wordt na goedkeuring van je subsidieaanvraag door het UWV overgemaakt op de rekening van Psy-zo! Onderwijs. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

Voorbeeld 2
Volg je een cursus die meer dan €1000,- kost, dan ontvang je €1000,- aan subsidie. Voorbeeld: je schrijft je in voor de basiscursus CGT, welke €3295,- kost. Je ontvangt dan €1000,- aan subsidie. Dit bedrag wordt na goedkeuring van je subsidieaanvraag door het UWV overgemaakt op de rekening van Psy-zo! Onderwijs. Je krijgt dan nog een factuur voor het restant van €2295,-

Aanvraag niet goedgekeurd, wat dan?
Mocht je je aan willen melden voor het STAP-budget, maar het lukt niet om dit toegekend te krijgen, dan gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Het is dus niét mogelijk om last-minute kosteloos te annuleren moch)t je geen STAP-budget krijgen. Het wel of niet toegekend krijgen is dus voor eigen risico.

Heb je nog vragen / opmerkingen dan horen wij die graag via onderwijs@psy-zo.nl